Vad kostar en behandling?

Rekommenderat pris för tandblekning utförd på salong med Smileffect är 1500 SEK, men priserna kan variera. Vänligen kontakta din klinik för aktuella priser.

Tar tandblekning lång tid?

Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en tandblekning tar 21 min + för- och efterkonsultation.

Är tandblekning säkert?

Smileffect tandblekning utförs av utbildad och certifierad personal. Smileffect använder sig av den skonsammaste tandblekningen på marknaden och Följer kosmetiklagen med under 0,1% väteperoxid.

Behandlingen bryter ned missfärgningar som lagrats i tanden utan att skada eller på annat sätt påverka tanden, tandköttet eller munhålan negativt.

Varför ska man besöka en tandläkare inför en tandblekningsbehandling?

Tandläkare ska fastställa att patienten är en lämplig kandidat för tandblekning. Framför allt är det viktigt att ta bort tandsten innan blekning för att få bästa möjliga resultat, tandstenen bleks nämligen inte så vid bästa och snyggaste resultat ska detta avlägsnas först.
Skulle man ha hål eller sprickor i tänderna finns risk för obehag ifall tandblekningsgelen skulle tränga in i dessa. Det är inte farligt eller sannolikt att det skulle hända då man sällan har hål på framsidan tänderna, men det är bäst att vara på den säkra sidan. Vid smärta i tänderna innan behandlingen avrådes blekning.

Vilka resultat kan garanteras?

En blekningsbehandling med Smileffect gör att tänderna blir två till nio nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. För att få en rättvis bedömning kan du boka tid för en konsultation.

Vad orsakar missfärgningar?

Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och dryck sorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Är du en bra kandidat för tandblekning?

Alla personer har någon form av missfärgningar på tänderna. Gravida, ammande, personer som genomgår kemoterapi avrådes av försiktighetsprincipen. Under 18 års krävs målsmans godkännande.

Kan verkligen ALLA få vitare tänder?

De allra flesta kan få avsevärt vitare tänder av tandblekning! En liten del av befolkningen är av olika skäl svårblekta! Exempel på svåra missfärgningar kan vara mycket mörkt missfärgade tänder, tjocka tänder, grå missfärgningar, genomskinlighet, fluoros,  läkemedelsmissfärgningar, röda pigment i tänderna, mm.  Trots att det är ovanligt så förekommer det i sällsynta fall. De bleks men kan gå tillbaka snabbare än andra. Om missfärgningarna är av oorganiskt material påverkas de inte av tandblekningen.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?

Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med Smileffect smileZERO PH-neutrala blekgel som aktiveras med LED/plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Kan jag bleka mina tänder om jag har en porslinsfasad eller fyllning? Hur blir resultatet?

Ja, man kan bleka tänderna när man har fyllningar. Fyllningen består av oorganiskt composit-material och påverkas inte av tandblekningen. Tänk även på att fyllningen inte påverkas färgmässigt av tandblekningen och kan därför framträda färgskillnad när resten av tanden bleks. Ytliga organiska missfärgningar som fastnat på en fyllning kan blekas bort under en tandblekning.

Kan jag bleka tänderna om jag är gravid, ammar eller nyss fött barn?

Det finns inga studier som påvisar att det är farligt för barnet eller mamman med någon form av tandblekning. Det finns inte några studier som påvisar att barnet eller mamman inte påverkas av tandblekningen. Därför råder försiktighetsprincipen.

Får man mycket ilningar vid tandblekning?

Nej med Smileffect kan du känna dig trygg, du kommer INTE få smärta eller ilningar.
Du kan få lite torra läppar men det är allt.

Hur går jag tillväga för att boka en tid hos er?

Smileffect Sverige är agenturen som riktar sig till Tandläkare, kliniker, salonger, apotek och spa som vill erbjuda sina kunder ett effektivt, enkel och skonsam väg till ett vitare leende. Utan oönskade effekter som smärta, tandköttsproblem, ilningar och skadad tandemalj.

Vi har återförsäljare och kliniker runt om i landet som utför våra behandlingar och man kontaktar dessa direkt för att boka tid. Du finner våra kliniker här.

Var kan jag köpa er produkter?

Våra munvårdsprodukter finns att köpa i vår webshop eller hos någon av våra återförsäljare.

Vad är skillnaden på er blekning och exempelvis er tandkräm med whitening?

Med tandblekning menas att man tar bort missfärgningar inuti tanden, med hjälp av en oxiderande väteperoxidgel eller liknande. Vår Smileffect Soft White löser upp missfärgningar som sitter på tandens yta med hjälp av aktiva ingredienser. Micro Silver Peeling är fria från skadliga slipmedel.

Måste man ha blekt tänderna för att använda Smileffect munvårds produkter?

Absolut inte! Vår munvårdsserie passar alla som vill ta extra väl hand om sina tänder och behålla dem så vita och friska som möjligt.

 

Finner du inte din fråga om tandblekning här?
– Du hjärtligt välkommen att kontakta någon av våra kliniker eller direkt till Emma eller Svea som är Sverige agenter för smileffect.